De zeven schoonheden, heb je er wel eens van gehoord? Die schoonheden slaan op een aantal bepaalde uiterlijke kenmerken bij de vrouw. Ik ben me gaan verdiepen in: Wat die zeven beauties nou zijn en waar ze vandaan komen?

Om te beginnen de zeven schoonheden op een rijtje.

Schoonheid 1: Donkerhaar met lichte ogen of juist licht haar met donkere ogen. Deze combinaties komen niet al te vaak voor, vrouwen met deze combine zorgen voor een mooie uitstraling. De blauwe ogen bij een vrouw met donker haar springen er gewoon uit, maar je weet niet zo zeker of het haar wel van nature donker is.

foto: Megan Fox by: walcrazy.com

foto: Megan Fox by: walcrazy.com

Schoonheid 2: Een bleke huid./spleetje tussen de tanden.

Tijdens mijn zoektocht naar de zeven schoonheden, trof ik enkele pagina’s waar de bleke huid of een spleetje tussen de tanden als één van de schoonheden wordt genoemd.
Een bleke huid, vindt niet iedereen even mooi maar hoort wel bij de zeven schoonheden. Het spleetje tussen de voortanden wordt de laatste jaren ervaren als de perfecte imperfecties(bron).

foto: Lara stone- By: fanpop.com

foto: Lara stone- By: fanpop.com

 Schoonheid3: Een moedervlek boven de lip dat ook wel een schoonheidsvlek of  beauty spot wordt genoemd, denk aan Marilyn monroe. Daarna begonnen veel vrouwen zo een moedervlek te tekenen waar onder ook Madonna.

foto: Marilyn Monroe by: fanpop.com

foto: Marilyn Monroe by: fanpop.com

Schoonheid4: Lange gekrulde wimpers, lucky you als je dat van nature hebt. Sommige hebben dat niet van zichzelf en gebruiken mascara en een wimperkruller om dat gekrulde effect te creëren. Maar het behoort bij de zevenschoonheden als je er mee gezegend bent.

Foto by: oya-entertainment.nl

Foto by: oya-entertainment.nl ( deze wimpers zijn niet natuurlijk)

Schoonheid5: Amandelvormige ogen, daarmee wordt bedoelt als de ogen aan de zijkant net wat groter zijn. Angelina Jolie is hier een voorbeeld van. Het wordt gezien als de ideale oogvorm. Amandelvormige ogen waren in het oude Egypte al erg populair, voornamelijk door Nefertiti, de vrouw van Farao Achnaton.

foto: Angelina Jolie by: huisvanbelle.nl

foto: Angelina Jolie by: huisvanbelle.nl

Schoonheid6: Sproetjes in het gezicht. Vroeger in de zestiger jaren, was het normaal dat vrouwen zonder sproetjes, met een lichtbruine eyeliner sproetjes op hun huid tekenden.

Foto: Chantal Janzan by: levensmiddelenkrant.nl

Foto: Chantal Janzan by: levensmiddelenkrant.nl

Schoonheid 7: Kuiltjes in de wangen of je nou lacht of niet worden ook als een teken van één van de zeven schoonheden gezien. Chirurgen in Engeland en Amerika krijgen de laatste jaren de vraag om de wangen te opereren om er vervolgens een kuiltje in te creëren (bron). Plastisch chirurg Gal Aharonov uit Beverly Hills heeft gezegd dat er mensen van over de hele wereld komen vliegen voor zo een operatie(bron).

foto by: Proud2bme.nl

foto by: Proud2bme.nl

Waar komen de zeven schoonheden nou vandaan?

Wie nou de lijst met de zeven schoonheden heeft bedacht is niet bekend. In de 16e eeuw was het iets gewoons om een lijstje te maken met vrouwelijke schoonheden. Maar toch weet niemand nog wie ze heeft bedacht.

Ze worden wel bestempelt als schoonheden, maar het is het uiterlijke gedeelte van de vrouw dat opvalt. Dus misschien wel iets dat afwijkt van wat als gewoon en normaal wordt beschouwd (bron).

Hieronder een stukje uit een aflevering van programma: Proefkonijnen. Vanaf 2:43 min. worden de zeven schoonheden besproken en kort toegelicht.

Na het lezen weet je nu wat de zeven schoonheden zijn. Mijn vraag aan jou is bezit jij  één van de beauties? Of misschien wel meer? laat het achter in the comments.